Gehoorapparaat laten plaatsen

Bent u op zoek naar een plek waar u een gehoorapparaat kunt laten plaatsen? Dan zit u bij Hoorstudio De Gooise Meren in Bussum, nabij Hilversum, goed. Weet u al wat voor een merk of wat voor een uitvoering u graag wilt plaatsen als gehoorapparaat voor in het oor bij ons in Bussum? Of wenst u liever een gehoorapparaat voor achter het oor laten plaatsen? Alles is mogelijk. Wist u dat er op dit moment ongeveer 1600 verschillende hoortoestellen op de Nederlandse markt beschikbaar zijn, naast het gehoorapparaat voor in en achter het oor bij ons in Bussum? Bij Hoorstudio Gooise Meren kijken wij graag met u mee om een juiste oplossing te vinden en het juiste gehoorapparaat te plaatsen. Hieronder zullen we al kort uitleggen welke verschillende soorten gehoorapparaten er zijn. Zo weet u wat voor een soort gehoorapparaat voor in en achter het oor wij bij ons in Bussum kunnen plaatsen.

Gehoorapparaat plaatsen op basis van uiterlijke kenmerken

Het gehoorapparaat dat wij plaatsen wordt ingedeeld op uiterlijke kenmerken en de techniek die er in zit. Over de uiterlijke kenmerken van het gehoorapparaat voor in en achter het oor bij ons in Bussum zullen we hieronder wat vertellen. Hier willen we u graag informeren over de techniek die in een hoortoestel zit. Een hoortoestel is eigenlijk een heel klein computertje waar microfoons aan zitten die geluiden registreren. De geluiden in het gehoorapparaat dat u kunt laten plaatsen voor in en achter het oor in Bussum worden door de computer(processor) geanalyseerd en bewerkt. Daarna gaan deze geluiden via een luidspreker uw oor in. De processor is het hart van het hoortoestel. In feite bepaald de kwaliteit van de processor hoe goed u in drukke rumoerige situaties kunt verstaan. Een hele eenvoudige processor is minder krachtig dan een hele complexe processor. Het is belangrijk om de juiste processor te kiezen. Een foute keuze leidt tot een gehoorapparaat, die u kunt plaatsen in Bussum voor in en achter het oor, die u onvoldoende ondersteuning biedt in de omgevingen waar u vaak bent. Samen met ons bedrijf kunnen we onderzoeken wat het beste bij uw situatie past.

Verschillende uitvoeringen

Er zijn in principe twee uitvoeringen voor gehoorapparaten. Het toestel kan in-het-oor (IHO)of achter-het-oor (AHO) geplaatst worden. AHO-toestellen zijn onder te verdelen in twee groepen. De traditionele AHO hoortoestellen met een oorstukje in de oorschelp/gehoorgang en een toestel waarbij er een luidspreker in de gehoorgang zit. Dit laatste toestel wordt een RIC genoemd. Een receiver-in-canal of ook wel een LIHO, luidspreker-in-het-oor. Deze RIC uitvoering wordt in Nederland heeft meeste verkocht, mede omdat dit toestel erg discreet gedragen kan worden. Ook omdat het toestel in oplaadbare uitvoering beschikbaar is en met bluetooth te verbinden is met een mobiele telefoon. IHO-toestellen zijn onder te verdelen naar de diepte waarmee ze in uw gehoorgang zitten, van grote naar kleine hoortoestellen: ITC ( In-The-Canal), CIC (Completely-In-Canal) en een IIC (Invisible-In-Canal). Alle IHO uitvoeringen worden op maat gemaakt, zodat ze perfect in de gehoorgang zitten. Afhankelijk van de vorm en grootte van de oren en de versterking die het toestel moet leveren. Voor alle vragen over de vorm en grootte neemt u contact met ons op.

Ontdek ons aanbod aan diensten en kom langs in de hoorstudio

Heeft u vragen over een van onze diensten? Maak hiervoor snel uw afspraak online of neem contact op voor meer informatie. Dit doet u door te bellen naar 035 737 0325 of stuur een e-mail naar info@hoorstudiogooisemeren.nl. Bij onze hoorstudio in Bussum, nabij Hilversum, vertellen wij u ook graag meer over onze andere diensten, zoals zwemdoppen op maat.

RIC-toestel

RIC-toestel

aho-gehoorapparaat-toestel

AHO-toestel

iho-gehoorapparaat-toestel

IHO-toestel