Gehoorapparaat voor in het oor in regio Bussum

Bent u op zoek naar een gehoorapparaat voor in het oor in regio Bussum, omdat u al een tijdje gesprekken niet meer goed kunt volgen of het geluid van de televisie op standje maximaal moet? Nu bent u waarschijnlijk op deze pagina omdat uw zoektocht bij een gehoorapparaat voor in het oor of achter het oor is uitgekomen bij ons in regio Bussum. U wilt hier graag wat meer over weten en bent naar informatie op zoek. Dat is mooi want we vertellen u op deze pagina wat een gehoorapparaat voor in en achter het oor eigenlijk is en wat de voor- en nadelen ervan zijn, wanneer u bij ons langskomt in regio Bussum. Natuurlijk kan het ook zijn dat u graag advies wilt over dit apparaat en dan kunt u op de knop hieronder klikken om gelijk een afspraak bij ons te maken. Dan helpen we u bij onze hoorstudio in Bussum graag verder via de telefoon of tijdens een fysieke afspraak voor een gehoorapparaat in of achter het oor.

Het verschil tussen een gehoorapparaat voor in het oor en achter het oor in regio Bussum

Nu begrijpt u vast dat een hoortoestel wordt gebruikt om de gesprekken weer goed te kunnen volgen en de tv weer op een normaal volume te kunnen verstaan. Dat is overigens waarom u op zoek bent. Maar wat is een hoortoestel achter het oor eigenlijk? U zult het wel verwachten, maar het is een toestel dat zich achter het oor bevindt. Dit soort hoortoestellen worden ook wel AHO toestellen genoemd. AHO staat voor: achter het oor. Deze toestellen zijn dan ook het meest voorkomende soort in Nederland. Daarnaast ook de meest bekende. Als mensen het over een hoortoestel hebben, dan wordt er over het algemeen een AHO model bedoeld. Deze toestellen bestaan uit twee stukken. Een gehoorapparaat voor een stuk achter het oor en een stuk dat in het oor zit en die te verkrijgen zijn bij onze hoorstudio in Bussum. De technologie die het geluid versterkt zit namelijk in het apparaatje achter het oor. Het apparaatje versterkt het geluid en zorgt via een flexibel slangetje dat het geluid naar het tweede deel van het apparaat in het oor komt. Hier wordt het geluid losgelaten en zorgt ervoor dat u weer goed kunt horen.

AHO gehoortoestel

Wanneer is een AHO hoortoestel geschikt?

U zult zich wel afvragen wanneer een AHO hoortoestel nou geschikt is. Nu kunnen we daar vrij kort over zijn, want dat is eigenlijk altijd geschikt kan zijn. Het is soms noodzakelijk dat er wordt gekozen voor een AHO toestel omdat er in deze apparaatjes een hoop technologie kan en dus ook zeer geschikt is voor mensen met ernstige gehoorschade. Ook is het mogelijk om met lichte gehoorschade een AHO toestel te kiezen, maar soms is het ook mogelijk om voor een IHO (in het oor) hoortoestel te kiezen als de gehoorschade niet al te ernstig is. Dit soort toestellen vallen minder op, hoewel de er ook zeer compacte AHO toestellen verkrijgbaar zijn. Echter hangt het allemaal af van wat de mate van gehoorschade is. Dit zal dus afgestemd moeten worden in een gehoortest, maar daar later meer over.

Voor- en nadelen van een hoortoestel achter het oor

Nu begrijpen wij dat u wel benieuwd zal zijn naar de voor- en nadelen van een gehoorapparaat achter het oor, zodat u weet voor welk gehoorapparaat voor in of achter het oor u moet kiezen bij ons in Bussum. Deze zullen we even voor u op een rijtje zetten zodat u precies weet wat een AHO hoortoestel te bieden heeft.

Voordelen

Laten we eerst eens naar de voordelen kijken van dit soort hoortoestellen. In het kort zijn de voordelen van een AHO hoortoestel dat er meer ruimte is voor technologie, het gebruiksvriendelijk is, er mogelijkheid is voor een leentoestel en het een minder storingsgevoelig apparaat is.

Meer technologie

Allereerst zijn de AHO toestellen vaak wat groter dan de meeste andere toestellen en daarom is er meer ruimte om gebruik te maken van verschillende technologische mogelijkheden om u beter te kunnen laten horen. Daarom zijn dit soort toestellen ook zeer geschikt voor mensen met een hoge mate van gehoorbeschadiging. Wat betreft technische mogelijkheden kunt u denken aan een extra sterke versterker maar ook gemaks mogelijkheden zoals een bluetooth mogelijkheid.

Gebruiksvriendelijk

Verder zijn deze gehoorapparaten ook zeer gebruiksvriendelijk en ook nog eens gemakkelijk te onderhouden. Samen met de audicien van Hoorstudio Gooise meren zorgt u dat het toestel juist staat afgesteld en daarna is het puur het aan/uit- en volumeknoppen dat u hebt om te gebruiken. Ook kunt u ze gewoon opladen aan een lader en bent u dus altijd op volle kracht.

Mogelijkheid tot leentoestel

Omdat AHO toestellen qua vorm vrij universeel zijn ten opzicht van andere toestellen kunt u gebruik maken van een leentoestel op het moment dat uw AHO gehoorapparaat voor onderhoud bij ons is. Zo hoeft u dus niet een tijdje zonder gehoorapparaat te zitten en komt u nooit in een situatie dat u mensen of geluiden niet goed kunt verstaan.

Minder storingsgevoelig

Omdat deze modellen wat robuuster zijn is het ook minder kwetsbaar en heeft u dus een stuk minder last hebt van storingen in het apparaatje. Dat is dus wel echt een groot voordeel!

Nadelen

Natuurlijk zijn er ook altijd nadelen aan een apparaatje te vinden. Zo ook bij de gehoorapparaten die achter het oor zitten. De nadelen van de AHO hoortoestellen zijn dat de functie van de oorschelp verloren gaat, het een apparaatje is die meer zichtbaar is en dat die niet geschikt is voor wijd staande oren.

Functie oorschelp gaat verloren

Het eerste nadeel is dat de functie van de oorschelp verloren gaat. Nu is het niet dat de oorschelp zijn functie niet meer uit kan voeren, maar wel dat u de oorschelp van uw oor niet meer gebruikt met dit soort apparaten. Het apparaatje neemt deze functie over.

Meer zichtbaar

Nu zijn mensen vaak op zoek naar onzichtbare hoortoestellen omdat ze niet willen dat het apparaatje erg opvalt. Nu zijn er vrij kleine AHO hoortoestellen verkrijgbaar, maar zullen ze altijd zichtbaar blijven. Dit is dan ook gelijk het tweede nadeel van dit soort modellen. Toch wordt de technologie steeds beter en vallen ze steeds minder op omdat ze goed achter het oor worden verstopt.

Niet geschikt voor wijd uitstaande oren

Ook zijn de hoortoestellen achter het oor niet geschikt voor u als u wijd uitstaande oren heeft. AHO toestellen blijven namelijk niet goed zitten als de oren te ver van het hoofd afstaan. Mocht dit het geval zijn dan zal er naar een andere oplossing gezocht moeten worden met de audicien. Maakt u zich geen zorgen, die zijn er!

Kopen van een hoortoestel achter het oor

Nu is het bij het kopen van een AHO hoortoestel niet helemaal vrij aangezien het toestel wel goed bij u moet passen. Het is dus niet shoppen in een webshop of winkel. Daarom zijn er een aantal dingen die u zult moeten doen en checken om tot het juiste toestel te komen.

Doe een gehoortest

Allereerst is het belangrijk om een gehoortest te doen. Deze gehoortest zal onze audicien vertellen in welke mate er sprake is van gehoorverlies en wat voor een soort gehoorverlies het is. Op basis van deze data zal er dan gekeken kunnen worden naar welk toestel het beste bij u zal passen.

Allereerst zal er een oorcheck uitgevoerd worden om te kijken of uw oren nog goed zijn waar vervolgens een test wordt gedaan in u in een geluidsdichte cabine via een hoofdtelefoon pieptoontjes op verschillende toonhoogtes en volumes. Iedere keer als u een piepje hoort klikt u op het knopje. Zo kunnen we bepalen wat voor een soort gehoorschade u heeft en in welke mate dit aanwezig is. Wilt u meer weten over gehoortesten? Bekijk dan eens onze pagina over gehoortesten.

gehoortest

Check uw verzekering

Op het moment dat u een gehoortest heeft gedaan en weet of een AHO hoortoestel bij u past of niet is het tijd om naar de verzekering te gaan kijken. Wat wordt er wel en niet vergoed bij de verzekering die u heeft afgesloten. Niet alle hoortoestellen worden vergoed dus het is goed om hier naar te kijken. Hier kunnen wij u natuurlijk bij helpen en dan zullen we het hoortoestel uitkiezen dat het beste bij u past en wat betreft prijs het beste uitvalt, zoals een gehoorapparaat voor in of achter het oor die verkrijgbaar is bij ons in Bussum. Denk bijvoorbeeld ook aan een Oticon More hoortoestel.

Maak een afspraak

De eerste stap naar een hoortoestel is dus het maken van een afspraak met onze audicien. U kunt eenvoudig een afspraak maken via het formulier dat u achter onderstaand knop vindt. Zo kunnen we samen met u gaan kijken of een gehoorapparaat voor in of achter het oor de juiste keuze is bij ons in Bussum. Heeft u vragen of wenst u graag meer informatie? Neem hiervoor contact met ons op door te bellen naar 035 737 0325 of stuur een e-mail naar info@hoorstudiogooisemeren.nl.