Gehoorbescherming, zwemdopjes en slaapdopjes

Gehoorschade is belangrijk onderwerp wat steeds weer terugkerend in de media. Bijna 23 procent van alle jongeren heeft last van een gehoorbeschadiging. 30 procent van de personen van 65 jaar en ouder heeft een gehoorverlies.

Gehoorbeschadiging kan aangeboren zijn, plotseling optreden, veroorzaakt door medicijnen, ontstaan na een ziekte zoals een hersenvliesontsteking of na een middenoorontsteking. Naar mate dat we ouder worden slijt het gehoor, maar ook door langdurige blootstelling aan lawaai.

Een voorbeeld van acute gehoorschade is een pieptoon die klinkt na een avondje harde muziek. Meestal is de piep tijdelijk, maar deze kan ook constant worden. De kans op een beschadiging van het gehoor is op het werk of op muziekfestivals te voorkomen door het dragen van goede gehoorbescherming. Voorkomen is beter dan genezen.

Gezonde TIPS:

Houd afstand van de speakers

Geef je oren af en toe rust door een ruimte op te zoeken met minder geluid/lawaai

Draag de juiste filters in je gehoorbescherming

Zet de geluidsbegrenzer aan op je telefoon/MP3 speler

Kies een hoofdtelefoon die goed afsluit, dan hoeft de muziek niet zo hard.

 

Er zijn universele gehoorbeschermingen en gehoorbescherming die op maat van uw oor zijn gemaakt.

 

Universele gehoorbescherming

Wanneer u slechts een enkele keer in ruimte bent waar bescherming noodzakelijk is dan kunt u ook met universele gehoorbescherming goed uit de voeten. We hebben deze bescherming met verschillende filters. Dus of het nu gaat om motorrijden, concertbezoek of werken met luidruchtige apparatuur, voor iedere situatie hebben we een oplossing.

 

Op maat gemaakte gehoorbescherming

Wanneer u regelmatig in situaties bent waar bescherming noodzakelijk is dan is het verstandig om op maat gemaakte gehoorbescherming aan te schaffen. Maatwerk sluit naadloos aan op uw gehoorgang wat veel prettiger zit en beter afsluit.

 

Slaapdoppen

Ongestoord van uw nachtrust genieten, ook met een partner die snurkt of wanneer u niet kunt slapen van andere storende geluiden. Wij hebben op maat gemaakte slaapdoppen om omgevingsgeluiden uit te sluiten, maar die u niet voelt wanneer u op uw kussen ligt.

 

Zwemdoppen

Lekker zwemmen zonder dat er water in je oren komt, met op maat gemaakte zwemdopjes geen oorpijn meer naar de zwemles.

 

 

Hieronder een geluidschaal waar u een beeld krijgt hoe luid allerlei geluiden zijn.