Gehoorbescherming op maat

Heeft u hinder van harde geluiden en wilt u voorkomen dat u gehoorschade oploopt? Wilt u weten op welke manieren uw gehoorgang beschermt kan worden? Misschien heeft u al eens wat uitgeprobeerd maar beviel dit niet zo goed. Universele oordoppen vallen wat makkelijker uit uw oor en sluiten over het algemeen niet zo goed af als op maat gemaakte oordoppen.  Bent u op zoek naar een goed passende oplossing? Bij Hoorstudio Gooise Meren kan gehoorbescherming helemaal op maat voor u worden gemaakt. Op maat gemaakte gehoorbescherming biedt de juiste bescherming en de pasvorm zorgt ervoor dat de oordoppen perfect zitten, speciaal voor uw oren gemaakt. Wij controleren de gehoorbescherming ieder jaar of uw oordoppen nog wel goed zijn. Hierdoor verkleint u de kans op gehoorschade en bent u bij Hoorstudio Gooise Meren in goede handen. Niemand wil toch gehoorschade oplopen?

Soorten gehoorbescherming op maat

Er bestaan veel verschillende soorten gehoorbescherming die wij voor u op maat kunnen maken. Voor ieder situatie is weer een andere oplossing. Zo hebben we geluidsdempende oordoppen voor in een werkplaats, zoals een timmerfabriek, een metaalwerkplaats op de bouwplaats, gehoorbescherming wanneer u een muziekfestival bezoekt of wanneer u motor rijdt. Maar wat te denken van zwemdopjes of slaapdopjes. 

Geluidsdempende oordoppen

Werkt u op een werkplaats en is er constant veel machinelawaai en lawaai van ander gereedschap, hamers en haakse slijpers? Wilt u graag uw gehoor beschermen door oordoppen te dragen, maar die universele oordoppen beschermen uw gehoor gewoon niet goed genoeg? Bij ons kunt u terecht voor maatwerk. Aan de hand van een intakegesprek bepalen we samen wat het beste geschikt is voor uw situatie. Maatwerk houdt in dat we niet alleen een passend oorstukje voor u maken maar dat we ook zorgen voor het juiste filter en materiaal, wij kijken naar het hele plaatje.

geluidsdempende gehoorbescherming op maat gemaakt

Bescherming tegen water en gesnurk

Naast oordoppen die je gehoor beschermen tegen teveel geluid zijn er nog doppen die je op een andere manier beschermen. Wanneer uw kinderen op zwemles zitten en na de les klagen over oorpijn of wanneer uw kinderen buisjes hebben dan is een zwemstukje wellicht een hele goede oplossing. Zwemdoppen in vrolijke kleuren en die oorpijn voorkomen, zo wordt de zwemles weer leuk om naartoe te gaan. Een heel ander probleem is wanneer u niet goed kunt slapen omdat uw partner snurkt. Hier bestaat ook een oplossing voor, slaapdopjes zorgen ervoor dat u niet wakker wordt van uw snurkende partner en dat u niet voelt dat u iets in uw oren heeft zitten. Met op maat gemaakte slaapdopjes wordt u ‘s ochtends weer uitgerust wakker van de wekker want die hoort u wel!

Onze werkwijze

Wij kunnen ons voorstellen dat u wilt weten hoe wij te werk gaan wanneer u bij ons langskomt voor gehoorbescherming. Wij werken altijd als volgt:

  1. U maakt een afspraak om bij ons langs te komen voor een intake.

  2. Tijdens de intake en bespreken we het probleem wat u ervaart, de wensen en eisen die u heeft.

  3. Wij geven een advies op basis van uw situatie en wensen.

  4. Mocht u ervoor kiezen om oordoppen op maat te laten maken dan gaan  eerst een otoscopie uitvoeren (oorinspectie) en wanneer het kan dan maken wij een afdruk van uw gehoorgang.

  5. De afdrukken sturen we op naar een oorstukjes laboratorium en over het algemeen zijn uw oordoppen met een kleine twee weken klaar. Een uitzondering voor zwemdopjes want die bewerken wij zelf en zijn meestal de volgende werkdag klaar.

Voordelen van op maat gemaakte gehoorbescherming

De belangrijkste voordelen van op maat gemaakte gehoorbescherming zijn natuurlijk en optimale bescherming van uw gehoor. Niet goed passende gehoordopjes bescherming niet goed en terwijl u denkt dat uw oren beschermt zijn klopt dit niet. Maatwerk sluit uw gehoorgang naadloos af en alle geluiden moeten door het filter wat er in de gehoorbescherming zit met het juiste filter zit u er altijd goed beschermt bij.

Pasvorm

op maat gemaakt gehoorbescherming sluit uw gehoorgang perfect af. Geen geluidslekagges langs het oorstukje, alle geluiden moeten door het filter en komen op die manier worden de harde geluiden gedempt en voorkomt u gehoorschade. Omdat het oorstukje precies in uw oor past is de pasvorm goed en het draagcomfort hoog. Uw gehoorbescherming kunt u dragen zonder dat het pijn aan uw oren doet.

Pasvorm maken voor de gehoorbescherming

Juiste demping

Er zijn verschillende filters beschikbaar en voor ieder situatie is een ander filter nodig. Werkt u in een kantoortuin en kunt u zich niet goed concentreren dan heeft u een filter nodig met een andere demping dan wanneer u in een metaalwerkplaats werkt. Er zijn wel 5 verschillende filters beschikbaar. Oplopend van een klein beetje demping tot heel veel demping en in iedere situatie wil je wel je collega horen praten, maar de rest mag wel zachter. Muziekdoppen hebben filters die een hele lineaire demping geven, niet alleen de hoge tonen moeten dan gefilterd worden maar alle tonen, zodat muziek nog steeds klinkt hoe het bedoeld is maar wat zachter binnenkomt. Ook hier zijn weer verschillende dempingswaarde, gaat u naar een hardcore style feest, een heavy metal band of is de muziek wat rustiger. Voor iedere gelegenheid is er een ander filter. Motordoppen hebben wat meer demping nodig, daar waar windgeluiden schade aan het gehoor kunnen geven maar moeten natuurlijk wel prettig in het oor zitten, ook met een helm op.

Bescherming zonder filter

Slaapdoppen en zwemdoppen hebben natuurlijk geen filter en moeten zorgen dat de gehoorgang volledig wordt afgesloten. Zwemdopjes zijn de enige gehoorbescherming die we zelf maken. Zwemdopjes moeten zichtbaar zijn, kunnen drijven en mogen dus opvallen. Slaapdopjes moeten prettig in het oor zitten, ook wanneer je met je hoofd op een kussen ligt.

Gehoorbescherming op maat bij Hoorstudio Gooise Meren

Bent u geïnteresseerd en wilt u graag uw eigen op maat gemaakte gehoorbescherming bij ons laten maken? Dan kunt u eenvoudig een afspraak maken voor een intake en dan gaan we samen kijken welke gehoorbescherming het beste bij u past. U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen als u nog vragen heeft.

verschillende gehoorbeschermende oordopjes met filter
Gehoorbescherming met hoesje