Gehoortest

Ongemerkt vermindert het gehoor en vaak heeft u dat zelf niet direct in de gaten. Vindt u dat mensen mompelen of binnensmonds spreken? Staat de televisie hard of vraagt u vaak om herhaling of klaagt uw omgeving dat u slecht hoort? Misschien heeft u een gehoorapparaat nodig om beter te kunnen verstaan. Wilt u weten hoe het met uw gehoor gesteld is en een duidelijk en professioneel advies over hoortoestellen? Bij Hoorstudio Gooise Meren kunt u een afspraak maken om uw gehoor geheel vrijblijvend te testen.

Professionele gehoortest

Wanneer is een gehoortest nodig?

Er zijn verschillende situaties te bedenken waar u wellicht niet goed hoort. Op het moment dat u zich kunt vinden in één van onderstaande situaties dan zou een gehoortest een goed idee zijn. Nu hoeven deze situaties niet altijd het gevolg te zijn van een slecht gehoor maar is deze mogelijkheid wel aanwezig. Om het één en ander uit te sluiten geeft een gehoortest hier meer duidelijkheid, immers meten is weten. Herkent u onderstaande situaties of zijn er enkele voor u van toepassing?

  1. Mensen spreken onduidelijk
  2. De televisie is lastig te verstaan
  3. Moeite met telefoneren
  4. Lastig te bepalen waar geluiden precies vandaan komen
  5. Zachte spraak zoals gefluister is lastig te verstaan
  6. Spraak is lastig te verstaan op drukke plekken
  7. In een gesprek met meer dan één persoon moet ik mij concentreren
  8. Ik trek mij wel eens terug in sociale situaties omdat gesprekken lastig te volgen zijn
  9. Eind van de dag ben ik moe en uitgeput

Mocht u twijfelen over uw gehoor dan kunt u het formulier onderaan deze pagina invullen. Wij kunnen dan een aardige inschatting maken of een gehoortest voor u zinvol is.

Professionele gehoortest

Hoorstudio Gooise Meren werkt met de nieuwste en modernste apparatuur. Om een betrouwbare meting te maken hebben wij een speciale ‘stille’ cabine waarin u plaatsneemt tijdens de test. Op deze wijze kunnen wij uw gehoor goed en nauwkeurig meten. En hoewel het misschien voor zich spreekt wordt dit natuurlijk gedaan door een gecertificeerd audicien.

Wat kunt u van de gehoortest verwachten

Een hoortest kan best spannend zijn, hoe gaat dit precies? Wat kunt u verwachten en wat moet u precies doen tijdens een test. Om deze vragen goed te beantwoorden zullen wij de stappen van een gehoortest hieronder met u doorlopen. Zo weet u precies wat u kunt verwachten en komt u niet voor verrassingen te staan.

1.Voorbereiden op de gehoortest

Het is verstandig om de ingevulde vragenlijst mee te nemen, wij hebben dan een beeld van de problemen die u ervaart met uw gehoor. Maakt u veel oorsmeer aan? Laat dan eerst uw oren uitspuiten bij de huisarts. Met schone oren kunnen we een goede meting uitvoeren.

Vragenlijst

 

2. Hoortest

Wij gaan als eerste de vragenlijst met u bespreken vervolgens doen weeen korte oorcheck met een kleine camera in uw oren kijken om te zien of uw oren schoon zijn en of we afwijkingen zien aan uw trommelvlies. Wanneer dit allemaal in orde is dan laten we u plaatsnemen in de geluidsdichte cabine, hier krijgt u een hoofdtelefoon op en een drukknop in uw hand. Tijdens de test hoort u verschillende pieptonen, en ieder keer wanneer u een pieptoon hoort dan drukt u op het knopje. Wij testen allebei uw oren. De test duurt ongeveer 10 minuten.

3. De uitslag/het advies

Na de test gaan we de uitslag met u bespreken. Wanneer er niets met uw gehoor aan de hand is dan nemen we afscheid en dan kunnen we niets voor u betekenen. Wanneer er uit de test blijkt dat er wel wat aan de hand is met uw gehoor dan zullen we u adviseren en uw uitleg geven over een vervolgtraject. En mogelijk vervolgtraject kan zijn een advies om een afspraak te maken bij een K.N.O. arts of een vervolgafspraak voor een uitgebreide meting.

Dit hangt van verschillende factoren af die per persoon kunnen verschillen en daarom ook op dat moment pas gegeven kunnen worden.

Uitleg uitslag gehoortest en advies

Gratis gehoortest

Een (indicatie)hoortest is bij ons altijd gratis en vrijblijvend.

Een afspraak maken

Wilt u direct een afspraak maken? Dat kan heel eenvoudig. Klik dan op onderstaande knop om naar onze agenda te gaan en direct zelf een afspraak te maken op het moment dat u het beste uitkomt. Vergeet u niet om onderstaand formulier online in te vullen of uitgeprint mee te nemen? Mocht u niet in de mogelijkheid zijn om naar onze hoorstudio te komen dan kunnen we zelfs een gehoortest bij uw thuis doen, let op bij huisbezoeken zijn niet kosteloos. Vraag bij ons naar de voorwaarden door contact op te nemen.

Gelijk vragenlijst gehoortest online invullen