Kies de juiste audicien

Er zijn winkels die onderdeel zijn van een keten en er zijn combi-winkels (brillen en hoortoestellen). Dan zijn er ook de kleine zelfstandige audiciens. Sommige winkels hebben een contract met uw zorgverzekeraar, andere winkels hebben helemaal geen contract met zorgverzekeraars. Laat u goed informeren door uw audicien, dat scheelt u veel tijd en narigheid achteraf. Let er ook op dat er veel private labels worden verkocht, dat wil zeggen hoortoestellen die u alleen bij een specifieke winkelketen kunt aanschaffen. U kunt dan niet bij andere winkels terecht voor een second opinion.

Ook audiciens zijn er in alle soorten en maten. Een goede audicien geeft u altijd een keuze uit meerdere merken en kan hierbij heel goed de verschillen tussen de merken uitleggen.

Een hoortoestel is slechts een halffabricaat, de instellingen van de audicien zorgen ervoor dat hoortoestellen optimaal voor uw gehoorverlies en luistersituaties staan afgesteld. Een goed afgesteld hoortoestel uit het middensegment is effectiever dan een slecht afgesteld hoortoestel uit het topsegment.

Niet iedere audicien neemt hier voldoende de tijd voor. Wanneer u het afstellen goed laat uitvoeren, dan zijn daar een aantal herhaalbezoeken voor nodig. Hoortoestellen zijn slechts een onderdeel van de totale hoor-revalidatie. Slecht afgestelde hoortoestellen helpen niet.

Geeft uw audicien u voldoende tijd en gelegenheid om de hoortoestellen goed uit te testen?

  • Geeft de audicien u een prettig gevoel?
  • Is uw audicien niet te opdringerig?
  • Mocht u meerdere hoortoestellen uitproberen?

Wanneer u ja kunt zeggen op deze vragen, dan bent u aan het juiste adres!

Een goede audicien is goud waard.